wool NL garens                              wool NL vezels

 

De vele klanten die hun wolproducten bestellen bij HOLLANDFELT & HOLLANDWOOL komen uit meer dan 40 landen over de hele wereld. Met recht mag HOLLANDFELT & HOLLANDWOOL dan ook een succesvolle internationale wolgroothandel worden genoemd. 

In 1975, tijdens zijn studie werktuigbouwkunde, begon Richard Wernekinck voor het eerst wol te verkopen. Het kwam van de schapen in de boomgaard van de weekendboerderij van zijn ouders. "Ik deed de uitgezochte, schone schapenwol netjes in jute zakjes. Er bleek een enorme vraag naar te zijn, omdat natuurproducten in die tijd populair werden." Al snel werd duidelijk dat er meer te halen was in de wolbranche en zo rolde Richard Wernekinck als vanzelf in de wolhandel.

Naast de uitgebreide collectie wolvilt, gekaarde wol en breigarens, in een veelheid aan kleuren, is er ook een uitgebreid assortiment aan specialiteiten: Rendierhaar, Chinees geitenhaar, kashmir, angorawol, kamelenhaar, zijde etc. Deze collectie is uniek in de wereld: Alle wolproducten zijn nog steeds 100% wol. Waar andere bedrijven uit prijsoverwegingen synthetische vezels zijn gaan toevoegen aan hun producten is HOLLANDFELT & HOLLANDWOOL altijd trouw gebleven aan zuiver wol om producten te kunnen blijven aanbieden van de hoogste kwaliteit.

Al deze producten trekken een verscheidenheid aan klanten aan zoals winkeliers, ateliers, stoffeerders, (interieur)architecten, modeontwerpers en scholen. Het aantal klanten blijft groeien. "Dat heb ik vooral aan mond tot mond reclame te danken. Zo was er onlangs een Italiaanse modeontwerpster die over mijn handel hoorde via een klant in de Verenigde Staten."

 

knop contact

 

HOLLANDWOOL | Hugo de Grootstraat 175 | 2613 VS | Delft | the Netherlands | +31 (0)15 214 63 41

© 2014 HOLLANDFELT & HOLLANDWOOL

Facebook-icon BW  LinkedIn-icon BW  Pinterest-icon BW